Projekat sa Gradskom opštinom Zvezdara - Edukacija 25.11.2021.

U znak odavanja počasti svim žrtvama nasilja, ali i kao početak globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Centar za žrtve nasilja Dar i komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, 25. novembra su u Opštini održali edukativno predavanje na temu prevencije rodno zasnovanog nasilja nad ženama i o porodičnom nasilju. Predavanju su prisutvovali:
- Predsednik i zamenik predsednika GO Zvezdara Vladan Jeremić i Dragana Đurić;
- Članovi rukovodstva GO Zvezdara;
- Vaspitači iz predškolske ustanove Zvezdara;
- Predstavnici Centra za socijalni rad Odeljenje Zvezdara i drugi.

Na početku ovog predavanja, pozdravnu reč uputio je predsednik opštine Vladan Jeremić, u ime Opštine, koji je rekao da su organizovanjem dogadjaja povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"  Opština i Komisija imali želju da utiču na podizanje svesti gradjana o nasilju prema ženama i osnaživanju žena da prijave nasilje. Gospodin Jeremić je izmedju ostalog rekao i da Gradska opština Zvezdara ostvaruje dugogodišnju odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad Odeljenjem Zvezdara, Domom zdravlja Zvezdara i Policijskom upravom Zvezdara.
Prisutnima se tdj. obratila i ujedno predstavila dogadjaje, koji će se u toku ove kampanje realizovati, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, gospodja Ivona Fuštić. 

Kao što ste već upoznati iz naših prethodnih edukacija i ovu je vodio već uigrani, stručni tim našeg udruženja Centra za žrtve nasilja "Dar":

- Predsednik: Marija Milanović;
- Profesor političkih nauka dr: Hatidža Beriša;
- Spec. dr neuropsihijatar Mirjana Tomović;
- Advokat: Aleksandar Milićević;
- Glumica: Jana Mihailović;
- Medija tim: Atina Gajdoš

Za završnicu ovog skupa glumica Jana Mihailović je izvela po drugi put tog dana performans, prvi je bio ispred Gradske opštine Grocka, a nakog istog svim prisutnima uručeni su sertifikati o završenoj edukaciji. Sertifikate su prisutnima uručile:

• Zamenik predsednika GO Zvezdara - Dragana Đurić;
• Predsednik Centra za žrtve nasilja - Dar Marija Milanović.

? Nastavljamo aktivno kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" ? 
Centar za žrtve nasilja "DAR"
telefon: +381 066 313 155
mail: c.zazrtvenasilja@gmail.com
Komercijalna Banks AD Beograd
Dinarski račun
205- 0000000353320-47
Devizni račun
Broj 0070800053453
IBAN  RS35205007080005345307

Društvene mreže

sr SR en EN de DE